Βιολογικα Πλευρωτους

Περιγραφη

Λατρεύουμε τόσο πολύ τα Πλευρώτους που αποφασίσαμε ότι πρέπει να τα παράγουμε και πιστοποιημένα βιολογικά!

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Ποια η διαφορά;

Κατ’ακρίβειαν, στην παραγωγική διαδικασία δεν υπάρχει καμία διαφορά, καθώς και στα συμβατικά μανιτάρια μας ακολουθούμε βιολογικές πρακτικές. Η μόνη διαφορά είναι ότι για τα Βιολογικά Πλευρώτους μας έχουμε καταφέρει να βρούμε μια μικρή ποσότητα βιολογικών πρώτων υλών κι έτσι μπορούμε να πιστοποιήσουμε ολόκληρη την διαδικασία μας από την αρχή μέχρι το τέλος ως βιολογική! Καταπληκτικό δεν είναι;

Το χρώμα των Βιολογικών Πλευρώτους κυμαίνεται από ελαφρά καφετί σε σκούρο γκρι.

Η ονομασία του Πλευρώτους προέρχεται από την ελληνική γλώσσα λόγω της πλευρικής του ανάπτυξης, ενώ η αγγλική του ονομασία (Oyster) προέρχεται από την ομοιότητά του με το κέλυφος του στρειδιού! Ενδιαφέρον δεν είναι;

Προτασεις προετοιμασιας και σερβιρισματος

Τα Πλευρώτους χρειάζονται ελάχιστη προετοιμασία πριν το μαγείρεμα. Δεν χρειάζονται πλύσιμο – απλά καθαρίστε ελαφρά με μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα, προσέχοντας ώστε να μην σκίσετε τα φυλλαράκια τους. Ακολούθως σωτάρετε ή τηγανίστε ανακατεύοντας με λάδι ή βούτυρο.

Η υφή του το καθιστά άριστο συνοδευτικό σε πιάτα με κρεατικά, θαλασσινά, μακαρόνια ή ακόμα και ριζότο.

Ψάχνετε άπειρες συνταγές με μανιτάρια Πλευρώτους; Yes please!

Θρεπτικες ουσιες

Ενεργεια
163 kJ / 39 kcal
Λιπος
0.1g
Υδατανθρακες
4.5g
Βρωσιμες ινες
2.3g
Πρωτεΐνες
3.8g
Αλατα
0.1g

Συσκευασιες

2kg
2kg Τεμαχισμένα Φιλέτο
170g

Νοστιμες συνταγες