Οικογενεια Κυριακιδη

Στην πραγματικότητα είναι απλό. Παράγουμε υπέροχα, φρέσκα, νόστιμα μανιτάρια. Όχι μόνο τα Λευκά μανιτάρια που καλλιεργούμε από το 1979 και που όλοι γνωρίζετε και αγαπάτε, αλλά και μια πληθώρα από λακταριστά, πεντανόστιμα, ολόφρεσκα μανιτάρια που μπορούν να σας συνεπάρουν σε ένα γαστρονομικό ταξίδι γεύσεων.

Μπορείτε να τα βρείτε σε πολυάριθμα σούπερ μάρκετ σε όλη την Κύπρο ή ακόμα και να τα δοκιμάσετε μαγειρεμένα σε αρκετά καταπληκτικά εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μας και το πως εργαζόμαστε σκληρά ώστε να διεξάγουμε τις δραστηριότητές μας με σεβασμό στην ασφάλεια και υγεία των καταναλωτών αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

Μια φορα κι εναν καιρο

1978

Kyriakides Mushrooms
Μία φορά και έναν καιρό ο Ρήσος Κυριακίδης είχε ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές τους σπουδές στον τομέα της Γεωπονίας και διερευνούσε τις επιλογές του για το μέλλον. Επιδίωκε να ξεκινήσει μία καινοτόμα επιχείρηση που θα αποτελούσε πρόκληση για την εποχή της. Οι επιδιώξεις του τον έφεραν στο Λονδίνο, όπου επισκέφτηκε το γνωστό βιβλιοπωλείο Foyles στην οδό Charing Cross. Καθώς φυλλομετρούσε τα βιβλία στο τμήμα που αφορούσε τη γεωργία, το βλέμμα του έπεσε κατά τύχη σε ένα βιβλίο για την καλλιέργεια μανιταριών – και αυτή ήταν η αρχή ενός όμορφου ταξιδιού.

1979

Kyriakides Mushrooms
Με την επιστροφή του στην Κύπρο, ήταν αποφασισμένος να φτιάξει την πρώτη μονάδα παραγωγής μανιταριών στην Κύπρο. Έφτιαξε μόλις ένα θάλαμο παραγωγής λευκών μανιταριών, καθώς εκείνο τον καιρό οι γνώσεις γύρω από την παραγωγή μανιταριών ήταν πολύ περιορισμένες στην Ευρώπη. Όλες οι εργασίες γίνονταν χειρωνακτικά τότε, ήταν πραγματικά σκληρή δουλειά!

1984

Kyriakides Mushrooms
Σ’αυτή την υπέροχη χρονιά, ο Ρήσος Κυριακίδης πρωτοπόρησε και η μονάδα μας έγινε από τις πρώτες στον κόσμο που εγκατέστησε αυτοματοποιημένο λογισμικό για τον έλεγχο των κλιματικών συνθηκών στους χώρους παραγωγής.

1999

Kyriakides Mushrooms
Στη δεκαετία του 90 όλη η οικογένεια δίνει ένα χεράκι - τα Σαββατοκυριάκα τα περνάνε στη φάρμα και τα παιδιά βοηθάνε με τις εργασίες! Προφανώς και η γυναίκα του Ρήσου, η Αθηνά δεν ήταν πολύ ευχαριστημένη με αυτή την εξέλιξη!

2012

Kyriakides Mushrooms
Γίναμε οι πρώτοι στον τομέα που αποκτούν την πιστοποίηση ISO 22000 για όλες τις διαδικασίες - παραγωγή, συγκομιδή, συσκευασία και διανομή! Αν δεν το έχετε ξανακούσει προηγουμένως, το ISO 22000 είχε αναπτυχθεί από τη NASA προκειμένου να διασφαλίζεται ότι η τροφή που παρέχεται στους αστροναύτες είναι ασφαλής! Κι εμείς όταν ήμασταν μικρά παιδάκια ονειρευόμασταν να γίνουμε αστροναύτες!

2020

Kyriakides Mushrooms
Ενώ είχαμε ξεκινήσει μόνο με λευκά μανιτάρια, μέχρι το 2020 φτάσαμε να παράγουμε 11 διαφορετικά είδη, 5 εκ των οποίων είναι πιστοποιημένα ως βιολογικά! Η μανιταροοικογένειά μας μεγάλωσε!

2021

Kyriakides Mushrooms
Ας γιορτάσουμε όλοι μαζί 42 χρόνια στον κόσμο των μανιταριών!

Ο ιδρυτης.

Ο πατερας. Το αφεντικο.

 

Έχοντας ιδρύσει την εταιρεία πριν πολλά χρόνια, το 1979, ο Ρήσος Κυριακίδης εξακολουθεί να είναι η καρδιά και η ψυχή της εταιρείας.

Ο Ρήσος Κυριακίδης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ελλάδα, στον κλάδο της Γεωπονίας. Οι επιδιώξεις του τον έφεραν σε ένα βιβλιοπωλείο στο Λονδίνο, όπου το σύμπαν συνομώτησε να πέσει το βλέμμα του σε ένα βιβλίο για την καλλιέργεια μανιταριών. Τότε, υπήρχαν πολύ λίγες γνώσεις για το συγκεκριμένο τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι, ο Ρήσος αποφάσισε ότι του άρεσε η πρόκληση και αποφάσισε να ξεκινήσει αυτό το όμορφο ταξίδι στον κόσμο των μανιταριών.

Με μια τεράστια εμπειρία στον τομέα και πραγματικό πάθος και μεράκι για τα μανιτάρια, ο Ρήσος σε όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει πάμπολλες παγκόσμιες καινοτομίες στον τομέα. Επαγγελματίες στο εξωτερικό λένε ότι είναι ένας από τους καλύτερους στον τομέα του στον κόσμο. Ο ίδιος είναι πολύ ταπεινός ώστε να το παραδεκτεί, εμείς πάλι όχι!

Ο Ισαάκ Νεύτων, ο πατέρας της Κλασικής Φυσικής, είχε πει κάποτε ότι “Εάν μπόρεσα να δω πιο μακριά, είναι γιατί στεκόμουν πάνω σε ώμους γιγάντων”. Κι εμείς λοιπόν σήμερα, νιώθουμε ότι στεκόμαστε στους ώμους ενός γίγαντα της καλλιέργειας των μανιταριών!

Διανομη

Εμπρός λοιπόν, παραδεκτείτε το.

Κάποια στιγμή έχετε δει κι εσείς ένα από τα οχηματάκια διανομής μας να περιφέρεται στους δρόμους.

Η αυτοκρατορία των πρωτότυπων οχημάτων μας μεγαλώνει καθώς
τον τελευταίο χρόνο προστέθηκαν άλλα δύο.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός οχημάτων έφτασε τα 7 και καλύπτει πλέον ολόκληρη την Κύπρο.

Την επόμενη φορά που θα δείτε ένα οχηματάκι μας στο δρόμο, μη διστάσετε να χαιρετίσετε.

Επειδή τα μέλη της ομάδας μας λατρεύουν τα χαμόγελα, σίγουρα θα σας χαρίσουν μερικά
βιβλιαράκια συνταγών για το σπίτι!

Η υγεια και η ασφαλεια σας

Στην εταιρεία μας παίρνουμε την υγεία και την ασφάλειά σας στα σοβαρά. Και πολύ μάλιστα.

Δραστηριοποιούμενοι στη βιομηχανία τροφίμων, κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουμε προϊόντα που να είναι ασφαλή για κατανάλωση. Γι’ αυτό το λόγο, είμαστε η μόνη εταιρεία στον τομέα μας στην Κύπρο, που έχει πιστοποιηθεί με το ISO 22000:2018 (HACCP) για όλες τις διαδικασίες – παραγωγή, συγκομιδή, συσκευασία και διανομή.

Έχετε ξανακούσει τον όρο HACCP; Αντιστοιχεί στα αρχικά της φράσης Hazard Analysis and Critical Control Points (Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου) και είχε αναπτυχθεί από τη NASA προκειμένου να διασφαλίζεται ότι η τροφή που παρέχεται στους αστροναύτες είναι ασφαλής. Τώρα, οι αρχές αυτές εφαρμόζονται στην παραγωγή και συσκευασία μανιταριών στην Κύπρο.

Πως εφαρμόζουμε αυτές τις αρχές ασφάλειας και υγιεινής; Πρώτα πρώτα, το υπόστρωμά μας παστεριώνεται πριν προσθέσουμε σε αυτό τον σπόρο μανιταριών. Ακολούθως, όλοι οι θάλαμοι παραγωγής αποστειρώνονται με ατμό μεταξύ των κύκλων παραγωγής. Επίσης, όλα τα μέλη της ομάδας μας που ασχολούνται με τη συγκομιδή, καλύπτουν τα μαλλιά τους με ειδικό δίκτυ και πάντοτε φοράνε γάντια, ώστε να εξασφαλίζεται κατάλληλη υγιεινή.

Επιπρόσθετα, γίνονται τακτικές εργαστηριακές αναλύσεις στο νερό άρδευσης καθώς και αναλύσεις στα ίδια τα μανιτάρια, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Βλέπετε; Σας το είπαμε ότι παίρνουμε αυτά τα ζητήματα στα σοβαρά.

Kyriakides Mushrooms
Kyriakides Mushrooms
Kyriakides Mushrooms

Τι κανουμε σωστα

Υποστρωμα Μανιταριων

Οι πρώτες ύλες που απομένουν μετά τη λήξη του κύκλου παραγωγής (η αλλιώς το εξαντλημένο υπόστρωμα μανιταριών) προσφέρονται σε αγρότες για χρήση. Το υπόστρωμα μανιταριών αποτελεί καλή πηγή θρεπτικών συστατικών για φυτά και είναι χρήσιμο για τη βελτίωση του εδάφους.

Ανακυκλωση

Με πολλή χαρά συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένες εταιρείες ανακύκλωσης, οι οποίες συλλέγουν όλα τα ανακυκλώσιμα απορρίμματά μας όπως πλαστικά, χαρτόνια και χαρτιά. Ακολούθως, φροντίζουν για την αξιοποίησή τους σε άλλες δραστηριότητες, ώστε να δοθεί συνέχεια στον κύκλο ζωής αυτών των υλικών.

Φιλανθρωπικες Δραστηριοτητες

Κάθε εβδομάδα, τα οχηματάκια μας σταματούν σε τοπικά φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως ο σύνδεσμος Funraising και η Εκκλησία της Κύπρου φροντίζοντας ώστε να μην μείνουν ποτέ χωρίς μανιτάρια. Στη συνέχεια, τα μανιτάρια μας μαγειρεύονται και προσφέρονται σε συνανθρώπους μας.

Η υποσχεση μας

Αν ήμασταν ένας μεγάλος κολοσσός, θα είχαμε δώσει σε αυτήν τη σελίδα τον τίτλο “Εταιρικές Αξίες”, “Επιχειρηματική Ηθική” ή κάτι παρόμοιο που θα ήταν εξίσου βαρετό.

Προτιμάμε όμως απλά να σας πούμε τι μπορείτε να αναμένετε από εμάς.

  1. Θα ακολουθούμε πιστά όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί προτεραιότητά μας και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε η μόνη εταιρεία στον τομέα μας στην Κύπρο που διαθέτει πιστοποίηση ISO 22000:2005 (HACCP).
  2. Θα παραδίδουμε ολόφρέσκα μανιτάρια σε όλους τους πελάτες μας, εντός 36 ωρών από τη στιγμή συγκομιδή τους.
  3. Θα αντιμετωπίζουμε όλους τους πελάτες, καταναλωτές αλλά και τα μέλη του προσωπικού μας με ευγένεια και σεβασμό.
  4. Θα διεξάγουμε τις εργασίες μας πάντα έχοντας κατά νου το περιβάλλον, προκειμένου να αφήσουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο απ’ ό,τι τον βρήκαμε.
  5. Θα συμμετέχουμε και θα συνεισφέρουμε στις κοινωνικές δραστηριότητες, όπως κάνουμε διαχρονικά από το 1979.
  6. Πάνω απ’ όλα, υποσχόμαστε ότι αυτό που κάνουμε δεν θα γίνει ποτέ απλά μια εργασία για μας. Θα είναι πάντοτε το πάθος μας.