Τα εκλεκτά μανιτάρια Σιτάκε προέρχονται από την μακρινή Ιαπωνία, όπου, καλλιεργούνται εδώ και αιώνες! Αν και είναι καινούρια μανιταράκια στη χώρα μας, εντούτοις έχουν μεγάλη κατανάλωση σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην Ασία.
Τα μανιτάρια σιτάκε ποικίλλουν στο χρώμα από ανοιχτό έως πολύ σκούρο καφέ και μπορούν να αναγνωριστούν από το επίπεδο πίλο τους (το “καπέλο”) και τη χαρακτηριστική οσμή τους. Έχουν μεγάλο, σαρκώδη, καφέ πίλο με διάμετρο 4 έως 8 εκ.
Η γεύση του σιτάκε είναι τόσο υπέροχα πικάντικη όσο είναι και η μυρωδιά του. Αναπτύσσει ξυλώδη γεύση και υφή κατά το μαγείρεμά του.
Βουρτσίστε πολύ απαλά, δεν χρειάζονται πλύσιμο με νερό. Ακολούθως, κόψτε σε φέτες και σωτάρετε με βούτυρο ή λάδι.
Δεδομένου ότι τα μανιτάρια σιτάκε είναι πολύ δημοφιλή στην Ασία, θεωρούμε ότι είναι το πιο εκλεκτό συστατικό για ένα πιάτο ασιατικής κουζίνας. Η έντονη γεύση τους αποτελεί άριστο συμπλήρωμα για πιάτα με κρέας, ομελέτες και σούπες.