Λευκα μανιταρια και σαλτσα κοκκινου κρασιου

Μεριδες: 2

Οδηγιες

Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια σε ελαιόλαδο, προσθέτοντας το θυμάρι, τα φύλλα της δάφνης και το δενδρολίβανο.

Μόλις ροδίσουν τα κρεμμύδια, προσθέστε το κρασί, το ζωμό, το πιπέρι και τη ζάχαρη.

Αφήστε να βράσει και χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Σιγοβράστε για 15 λεπτά.

Μόλις η σάλτσα γίνει αρωματική και αρχίσει να δένει, προσθέστε το άμυλο καλαμποκιού, λίγο λίγο ενώ ανακατεύετε. Αφήστε να δέσει για άλλα 5 λεπτά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο ανακατεύοντας αργά (έτσι πετυχαίνετε βελούδινη υφή).