Ριζοτο με Baby King Oyster και λαδι τρουφας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μια ανοικτή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να καραμελώσει.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια μας.
Στη συνέχεια δυναμώνουμε την ένταση της εστίας μας και προσθέτουμε το ρύζι. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε το 1/3 του ζωμού λαχανικών, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας μας και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να τραβήξει τα υγρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμα 2 φορές ανακατεύοντας καθ’όλη τη διάρκεια.
Τέλος, βάζουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το ριζότο μας και να γίνει σαν χυλός. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τις νιφάδες παρμεζάνας και το λάδι τρούφας.
Καλή όρεξη!