Βιολογικα Κιτρινα Πλευρωτους

Περιγραφη

Το Κίτρινο Πλευρώτους είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά συστατικά στον κόσμο, αφού το λαμπερό κίτρινο τους χρώμα τα κάνει να ξεχωρίζουν πραγματικά!

Ανήκει και αυτό στην μανιταροοικογένεια Πλευρώτους και εμείς θεωρούμε ότι είναι το μικρότερο αδερφάκι των πιο γνωστών γκρίζων Πλευρώτους.

Προτασεις προετοιμασιας και σερβιρισματος

Πριν το μαγείρεμα κόψτε τα σε μικρά φυλλαράκια. Το Κίτρινο Πλευρώτους ξεχωρίζει για το γευστικό ταξίδι που βιώνει κατά το ψήσιμό του! Τηγανίζοντάς το ελαφρά, έχει μια πιο πικρή γεύση, ενώ με περισσότερο ψήσιμο αναπτύσσεται μια έντονη, ελκυστική γεύση αμυγδάλου.

Αυτή η ευελιξία γεύσεων που παρουσιάζει το Κίτρινο Πλευρώτους είναι και ο λόγος που το μανιταράκι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές συνταγές!

Λόγω της εντυπωσιακής τους εμφάνισης αποτελούν και εξαιρετική γαρνιτούρα σε σαλάτες.

Τα Κίτρινα Πλευρώτους είναι πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα και παράγονται στην Κύπρο, εδώ στην μονάδα μας!

Εκλεκτα Μανιταρια

Βιολογικα Μανιταρια Μαΐτακε

Περιγραφη

Η λέξη Μαΐτάκε στα Ιαπωνικά σημαίνει “μανιτάρι που χορεύει” και με μια απλή ματιά σε αυτά τα μανιτάρια εξηγεί απόλυτα την εμπνευσμένη αυτή ονομασία!

Διαθέτει εξαιρετικές φαρμακευτικές ιδιότητες και ξεχωρίζει για την ιδιαίτερή του υφή, την καπνιστή του γεύση και το μοναδικό του άρωμα. Τόσο πολύ μοσχοβολάει μάλιστα που πριν το μαγειρέψετε εισηγούμαστε να το φέρετε κοντά στη μύτη σας και θα δείτε ότι αυτό το μικρό μανιταράκι κουβαλάει μαζί του όλες τις μυρωδιές του δάσους!

Προτασεις προετοιμασιας και σερβιρισματος

Πριν το μαγειρέψετε εισηγούμαστε να το αναποδογυρίσετε και να αφαιρέσετε τυχόν υπολειμματάκια από πρώτες ύλες που μπορεί να υπάρχουν – μην ξεχνάτε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα απόλυτα φυσικό προϊόν! Ακολούθως χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να το κόψετε σε μικρότερα κομματάκια.

Σωτάρετε το μαζί με άλλα μανιτάρια ή λαχανικά.

Τα μανιτάρια Μαΐτάκε είναι πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα και παράγονται στην Κύπρο, εδώ στην μονάδα μας!

Εκλεκτα Μανιταρια

Κοκκινομανιταρο του βουνου

Περιγραφη

Εντάξει, το παραδεχόμαστε! Στην πραγματικότητα δεν παράγουμε αυτά τα υπέροχα μανιτάρια στην μονάδα μας.

Και ο λόγος που δεν τα παράγουμε είναι γιατί πιστεύουμε ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα αφήνουμε μονάχα για τη φύση!

Το Κοκκινομανίταρο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή γαστρονομικά εδέσματα για τους φίλους που αγαπούν το κυνήγι μανιταριών στην φύση. Η ιδιαίτερή του υφή και το γεγονός ότι το βρίσκουμε μόνο μερικές εβδομάδες κάθε χρόνο το καθιστούν περιζήτητο!

Διαθέτουμε αυτά τα ξεχωριστά μανιτάρια μόνο όταν είναι η εποχή τους, δηλαδή μόνο για μερικές εβδομάδες συνήθως μεταξύ των μηνών Οκτώβριο και Δεκέμβριο.

Εκλεκτα Μανιταρια

Χαίτη του Λιονταριού

Το Λιονταράκι μας είναι ένα υπέροχο μανιτάρι που είναι γνωστό με διάφορα ονόματα. Θα το ακούσετε ως Χαίτη του Λιονταριού, Πομ Πομ ή αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας, τότε μπορείτε να το πείτε και Ερίκιο το Αγκαθωτό!

Έχουν πάρει το ξεχωριστό τους όνομα λόγω της εξίσου ξεχωριστής τους εμφάνισης αφού μοιάζουν χαρακτηριστικά με την χαίτη ενός λιονταριού!

Το Λιονταράκι είναι ένα βρώσιμο και φαρμακευτικό μανιτάρι που καταναλώνεται ευρέως σε χώρες της Ασίας. Έχει, μάλιστα, μακρά ιστορία χρήσης στην παραδοσιακή ιατρική της Άπω Ανατολής. Μελέτες που έχουν γίνει και γίνονται γύρω από τις ιδιότητες του συγκεκριμένου μανιταριού δείχνουν ότι:

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Βοηθάει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
  • Προστατεύει κατά του έλκους στο πεπτικό σύστημα.
  • Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
  • Βοηθάει στην πρόληψη κατά του διαβήτη και στην διαχείριση των συμπτωμάτων.
  • Είναι αντιοξειδωτικό και διαθέτει αντιφλεγμονωδεις ιδιότητες.

Πέραν των πιο πάνω αφήνει φανταστική αίσθηση στον ουρανίσκο αφού πολλοί παρομοιάζουν την γεύση τους με αυτή των θαλασσινών.

Λοιπόν, τι θα λέγατε για λιονταρίσια θαλασσινά;

Εκλεκτα Μανιταρια

Μανιταρια Γανοδερμα

Περιγραφη

Πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο για τις εξαιρετικές φαρμακευτικές τους ιδιότητες, τα μανιτάρια Γανόδερμα χρησιμοποιούνται στην εναλλακτική ασιατική ιατρική εδώ και αιώνες! Στην Ασιατική παράδοση, τα μανιτάρια αυτά συνδέονται με την υγεία και ευεξία, την διάρκεια ζωής, τη σοφία, την προσωπική ευτυχία, ακόμη και την ικανότητα στο κρεβάτι!

Κάποτε, μάλιστα, στην Κίνα πίστευαν ότι τα μανιτάρια αυτά μπορούσαν να αναστήσουν ακόμα και νεκρούς! Έλα Χριστέ και Παναγία μου!

Λόγω του ότι τα μανιτάρια αυτά είναι πάρα πολύ σκληρά στη φρέσκια τους μορφή – σχεδόν σαν ξύλο! – δεν μαγειρεύονται φρέσκα. Συνήθως, όμως, χρησιμοποιούνται ως σκόνη σε φαρμακευτικά σκευάσματα ή προσθέτονται σε σούπες, τσάγια ή άλλα εκχυλίσματα προσθέτοντας έτσι την ξεχωριστή τους γεύση και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε καθημερινά ροφήματα.

Στην Άπω Ανατολή, εκχυλίσματα από Γανόδερμα προσθέτονται ακόμη και σε μπύρες και κρασί!

Τα ξεχωριστά αυτά μανιτάρια παράγονται στη μονάδα μας καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Εκλεκτα Μανιταρια