Λευκα μανιταρια και πουργουρι

Μεριδες: 4

Οδηγιες

Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν όλοι οι χυμοί από το τηγάνι, μετά προσθέστε το πουργούρι και ροδίστε, ανακατεύοντας διαρκώς.

Μόλις το πουργούρι γίνει χρυσαφί και πάρει γεύση, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και προσθέστε νερό, τον κύβο ζωμού και το βούτυρο.

Κλείστε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήστε να ψηθεί για 15-20 λεπτά (μην ανακατεύετε γιατί χυλώνει το πουργούρι ενώ εμείς το θέλουμε διαχωρισμένο και σε φολίδες).

Μόλις ψηθεί το πουργούρι, ανακατέψτε ελαφρά μέσα την τριμμένη ντομάτα, δοκιμάστε αν έχει αρκετό αλάτι και πιπέρι και βγάλτε από τη φωτιά.

Αφήστε το για 20 λεπτά και σερβίρετε.