Vegan “χτενια” με Βασιλικα Πλευρωτους
Οδηγιες
Για το γλάσο Τεριγιάκι
Βάζουμε το mirin, το sake, το soy sauce και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Δένουμε με καλαμποκάλευρο αφού πρώτα το διαλύσουμε σε λίγο νερό.
Για τα Βασιλικά Πλευρώτους
Κόβουμε τον κορμό των μανιταριών σε ροδέλες περίπου 2 εκατοστών. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα μαρινάρουμε με τα φρέσκα μυρωδικά, αλατοπίπερο, 1κ.σ. ελαιόλαδο και τις δύο σκελίδες σκόρδου.
Κατόπιν, βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα αντικολλητικό τηγάνι για να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε στο τηγάνι μια κ.σ. ελαιόλαδο και τα μανιτάρια μαζί με τα μυρωδικά και ψήνουμε για 2 με 3 λεπτά την κάθε μεριά. Τέλος, βάζουμε 2-3 κ.σ. γλάσο teriyaki, το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με τις φύτρες, το σουσάμι και φυσικά το γλάσο teriyaki.
Καλή όρεξη!