Μανιταρια γεμιστα με γαριδες

Μεριδες: 6

Οδηγιες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τα περιχύνουμε με το 4 κ.σ. λάδι και το λεμόνι και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα φουρνίζουμε και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (2 κ.σ.) σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κοτσάνια των μανιταριών, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για ακόμη 1 – 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας, το κρασί, το μαϊντανό και τον άνηθο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά και να πήξει η σάλτσα.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα του τηγανιού. Τα φουρνίζουμε ξανά για 10 λεπτά, ίσα να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις και να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Για να εξατμιστούν καλύτερα τα υγρά των μανιταριών, τα ψήνουμε σε ψηλή σκάλα μέσα στο φούρνο.

Μόλις είναι έτοιμα σερβίρετε και απολαύστε με καλή παρέα.