Κοτοπουλο γεμιστο με Σιτακε και νεροκαστανα

Μεριδες: 6

Οδηγιες

Επαλείψτε το κοτόπουλο με άφθονο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη.

Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο (220°C) για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρέστε και γεμίστε με τη γέμιση ρυζιού.

Ασφαλίστε τη βάση του κοτόπουλου με οδοντογλυφίδες.

Χύστε σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο, σκεπάστε, σφραγίστε καλά και μαγειρέψτε για 1 1/4 της ώρας στους 180°C.

Μέθοδος για τη γέμιση

Σωτάρετε το ρύζι, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, τα νεροκάστανα και τα μπαχαρικά σε ελαιόλαδο.

Αφήστε το ρύζι να πάρει γεύση και να ροδίσει, μετά προσθέστε το νερό, ρυθμίστε σε χαμηλή θερμοκρασία και σκεπάστε την κατσαρόλα με ένα καπάκι.

Μαγειρέψτε για 10 λεπτά.

Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.

Μέθοδος για τη σάλτσα

Βάλτε όλα τα συστατικά σε μία κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν.

Σιγοβράστε για 10 λεπτά.