Ταϊλανδικο πρασινο καρυ
Εκτελεση
Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέστε μέσα όλα τα υλικά για την πάστα.
Ψήστε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να απελευθερωθούν όλα τα αρώματά τους.
Προσθέστε το μισό γάλα καρύδας και αφήστε το να βράσει.
Μόλις βράσει, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και προσθέστε τον φρέσκο κόλιανδρο, τον μαϊντανό και το σπανάκι.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, επιστρέψτε το στη φωτιά και προσθέστε τα μανιτάρια Portobello, τα φασόλια, τα καρότα και τις κόκκινες πιπεριές.
Αφήστε να βράσουν μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και να μαλακώσουν.
Ρυθμίστε την πυκνότητα με περισσότερο γάλα καρύδας αν χρειάζεται.
Για το σερβίρισμα, τοποθετήστε βρασμένο ρύζι στο πιάτο και τοποθετήστε το κάρυ γύρω από αυτό.
Ολοκληρώστε με φρέσκο κρεμμυδάκι, φρέσκο τσίλι και φρέσκο βασιλικό.
Και… θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!