Ταϊλανδεζικη σουπα (tom yum) με πορτομπελινι

Μεριδες: 4

Οδηγιες

Προετοιμάστε τον ζωμό κοτόπουλου (ή διαλύστε δύο κύβους ζωμού κοτόπουλου σε νερό) και βράστε για 10 λεπτά με το λεμονόχορτο.

Τηγανίστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, την πιπερόριζα, τα μανιτάρια και τις γαρίδες σε λίγο λάδι ανακατεύοντας διαρκώς.

Μόλις ροδίσουν, προσθέστε στο ζωμό κοτόπουλου που βράζει.

Αφήστε να σιγοβράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά προσθέτοντας τον χυμό λεμόνι και το γάλα καρύδας.

Σερβίρετε αμέσως και πασπαλίστε φρέσκο κόλιααντρο από πάνω.