Ξυδάτο baby King Oyster σερβιρισμένο με πουρέ Παστινάκι και Καρότο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το πουρέ από καρότο

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 2 ποτήρια νερό και προσθέτουμε τα καρότα, τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα και αλατίζουμε.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα μας και ακολούθως αφαιρούμε από μέσα την κανέλα. Τα αλέθουμε με ένα μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα λείο πουρέ. Στο τέλος προσθέτουμε 2-3 κυβάκια βούτυρο και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι.

Για το πουρέ από παστινάκι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 3 ποτήρια νερό και προσθέτουμε τα παστινάκια μαζί με το γάλα, τη βανίλια και αλατίζουμε.

Βράζουμε για 20 με 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να είναι έτοιμα τα παστινάκια. Αφαιρούμε τη βανίλια από την κατσαρόλα και τα κτυπάμε με ένα μπλέντερ μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ. Προσθέτουμε το 2-3 κυβάκια βούτυρο, λίγο πιπέρι και χτυπάμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Όταν ο πουρές μας είναι έτοιμος, τον τοποθετούμε στη φιάλη Siphon μαζί με 2 κάψουλες και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

 

Για να σερβίρετε, τοποθετήστε 3-4 ξυδάτα μανιτάρια Baby King Oyster σε ένα πιάτο. Στη μέση τοποθετείστε πουρέ καρότου, λάδι βασιλικού και από πάνω το πουρέ παστινάκι. Γαρνίρετε με τα φύλλα παντζαριού και… Bon Appetit!