Αρνισιο ποδι γεμιστο με πλευρωτους, σπανακι, φετα

Μεριδες: 4

Οδηγιες

Τσιγαρίστε τα μανιτάρια σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και αφήστε τα να κρυώσουν.

Κάντε τρεις εγκοπές στο κρέας με λεπτό μαχαίρι και πιέστε μία σκελίδα σκόρδου και λίγο δενδρολίβανο σε κάθε κοιλότητα.

Καλύψτε το πόδι με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη μέσα και έξω.

Προσθέστε το σπανάκι, τη φέτα, τα μανιτάρια, το σκόρδο και το δενδρολίβανο σε ένα μίγμα σε μπολ.

Βάλτε αυτό το μίγμα στην κοιλότητα του ποδιού.

Δέστε το πόδι κατά τέτοιο τρόπο ώστε τα ελεύθερα άκρα να είναι δεμένα προς τα μέσα και να μην μπορεί να ξεχειλίσει η γέμιση.

Βάλτε το πόδι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά.

Βγάλτε από το φούρνο.

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά της σάλτσας και χύστε τη σάλτσα πάνω στο αρνί.

Καλύψτε και σφραγίστε καλά.

Ψήστε για 1 ½ ώρα στους 180°C

Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να καθίσει για 10 λεπτά και αφαιρέστε το σπάγγο.

Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε αμέσως.

Tie the leg up in such a way that the loose ends are tucked in and none of the filling can come out.

Place the leg into a pre-heated oven and brown for 20 minutes.

Remove from oven.

Mix all the sause ingredients together and pour over the lamb.

Cover and seal well.

Cook for 1 1/2 hours on 180c.

Remove from oven and allow to stand for 10 minutes and remove the string.

Slice and serve immediately.