Γυρος με Μανιταρια Πλευρωτους

Οδηγιες

Για τα μανιτάρια

  • 500γρ μανιτάρια Πλευρώτους
  • 1 κ.γ γλυκιά πάπρικα 
  • 1 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη 
  • ½ κ.γ αποξηραμένο βασιλικό 
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ σκόνη σκόρδο 
  • ½ κ.γ γρεμμύδι αποξηραμένο

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μανιτάρια και προσθέτουμε μέσα τα μπαχαρικά. Στο τέλος βάζουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 20 λεπτά.

Για το τζατζίκι

  • 1 μπολ γιαούρτι χωριάτικο 
  • 1 κ.γ αποξηραμένο δυόσμο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 
  • ½ κ.γ αλάτι 
  • 2 αγγουράκια κομμένα και τριμμένα 
  • 1 κ.γ ελαιόλαδο 
  • 1 κ.γ λευκό ξύδι

Σε ένα τρυπητό βάζουμε τα αγγουράκια με το αλάτι και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.

Στραγγίζουμε με τα χέρια και τα βάζουμε στο μπολ με το γιαούρτι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Για το σερβίρισμα 

  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες 
  • 4 – 5 φύλλα μαρουλιού
  • 4 πίτες

Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και ψήνουμε για 7 με 8 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους και να γίνουν τραγανά.

Σερβίρουμε στην πίτα με το τζατζίκι, την ντομάτα και το μαρούλι. 

Καλή όρεξη!