Βασιλικα Πλευρωτους στο γκριλ με κιτρινο curry

Οδηγιες

Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση, κατά μήκος της μεγάλης πλευράς και τα χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Ανακατεύουμε και ψήνουμε στη σχάρα, ξεκινώντας από τη μεριά που έχουμε χαράξει.

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι καρύδας. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε την πιπεριά, το καρότο και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη μαρμελάδα μάνγκο και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάζουμε το νερό και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά. Τότε αφαιρούμε από τη φωτιά και με ένα μπλέντερ το αλέθουμε μέχρι η σάλτσα μας να γίνει λεία. Βάζουμε τη σάλτσα πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα καρύδας. Ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με τα μανιτάρια και τον φρέσκο κόλιανδρο. 

Καλή όρεξη!