Πεντανοστιμα μανιταρια Σιτακε

Μεριδες: 2

Οδηγιες

Κόψτε τα μανιτάρια Σιτάκε σε χοντρές λωρίδες, περίπου 2-3 εκ. η καθεμιά. Τηγανίστε τα ελαφρά με το ηλιέλαιο. Αναμίξτε καλά με το καλαμποκάλευρο, ώστε να είναι ομοιόμορφα πασαλειμμένα.

Ζεστάνετε λίγο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς ψηλή φωτιά. Βεβαιωθείτε ότι το λάδι είναι ζεστό πριν να προσθέσετε τα μανιτάρια, ώστε να ξεκινήσει το τηγάνισμα μόλις μπουν τα μανιτάρια στο τηγάνι. Τηγανίστε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και στις δύο πλευρές και δεν βλέπετε πια το λευκό χρώμα του καλαμποκάλευρου. Θα πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα αν μαγειρέψετε σε μικρές δόσεις.

Εν τω μεταξύ, ξεκινήστε να φτιάχνετε τη σάλτσα αναμιγνύοντας όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπωλ. Ψήστε τη σάλτσα σε ένα τηγάνι για περίπου 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει. Προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε με τη σάλτσα.

Γαρνίρετε με το κρεμμύδι και σερβίρετε αμέσως, μαζί με ρύζι ή όπως αλλιώς προτιμάτε.

Απολάυστε με αγαπημένα πρόσωπα, ανταλλάζοντας υπέροχες ιστορίες γύρω από το τραπέζι