Η τρουφα και η κρυφη γοητεια της

 

 

Μια πρώτη γνωριμία

Να σας συστήσουμε την τρούφα, κατά κόσμον το πιο πολύτιμο μανιτάρι που ξετρελαίνει και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες. Η τρούφα είναι ένα υπόγειο μανιτάρι που βρίσκεται συχνά θαμμένο μέχρι και μισό μέτρο μέσα στο έδαφος. Γνωρίζει πόσο πολύτιμη είναι γι’ αυτό το λόγο φροντίζει να κρύβεται καλά!

 

Ψάξε, ψάξε και θα τη βρεις

Αυτό το δυσεύρετο μανιτάρι δεν μπορεί να ανακαλυφθεί με γυμνό μάτι. Κατά την ωρίμανσή της, η τρούφα εκπέμπει μια χαρακτηριστική οσμή που γίνεται αντιληπτή και προσδιορίζεται από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

 

Γαστρονομική & θρεπτική αξία

Ο λόγος που αυτά τα μανιτάρια είναι περιζήτητα είναι η γαστρονομική και θρεπτική τους αξία. Υπάρχουν πάνω από 80 διαφορετικές ποικιλίες τρούφας στον πλανήτη. Τους αποδίδονται θεραπευτικές δράσεις κατά μυϊκών και αρθριτικών πόνων και υψηλών επιπέδων χοληστερόλης. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως θεωρείται από τα πιο ακριβά υλικά λόγω της ιδιαίτερης συγκομιδής τους, αλλά και λόγω της πλούσιας και μοναδικής γεύσης τους.

Σε αυτή τη σειρά των blog posts κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με αυτό το φανταστικό, μοναδικό μανιτάρι που λέγεται τρούφα. Στα επόμενα άρθρα θα αναφέρουμε ποιες είναι οι πιο διαδεδομένες ποικιλίες τρούφας, πότε είναι διαθέσιμες η κάθε μια, πώς να τις συντηρούμε, να τις προετοιμάζουμε αλλά και, το καλύτερο, πώς να τις απολαμβάνουμε!

 

Stay tuned λοιπόν για το επόμενο μας άρθρο για αυτά τα υπέροχα μανιτάρια!