Το διαμαντι της γαστρονομιας

 

Γνωριμία 

Λευκή τρούφα, μια μοναδική εμπειρία! 

Ήξερες ότι οι Ρωμαίοι απέδωσαν θεραπευτικές και αφροδισιακές ιδιότητες σε αυτό το μανιτάρι; Και πώς να μην το κάνουν άλλωστε, αφού το ξεχωριστό άρωμα και η έντονη γήινη γεύση της, μετατρέπουν το κάθε σου πιάτο σε μια ξεχωριστή εμπειρία. 

 

Χαρακτηριστικά

Η λευκή τρούφα αναπτύσσεται μερικά εκατοστά κάτω από την επιφάνεια της γης και λόγω του έντονου αρώματός της γίνεται αντιληπτή από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Η σάρκα της είναι λευκού χρώματος, ενώ μπορεί να φτάσει και σε ανοιχτό καφέ. Η συγκομιδή της διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο και παρόλο που είναι αρκετά σύντομη, βρίσκεται άφθονη δίπλα στις ρίζες δέντρων, όπως οι βελανιδιές, οι φουντουκιές, οι λεύκες και οι οξιές. 

 

Γαστρονομία

Η γεύση της σε ταξιδεύει, σαν μια ζωγραφιά χιλιάδων χρωμάτων σε ένα λευκό καμβά! Είναι τόσο μοναδική που ορισμένες φορές δεν είναι εύκολο να αποτυπωθεί στα πιάτα, καθώς έχει πολλές αποχρώσεις. Αυτό που συμβάλλει στη μοναδική της γεύση είναι ένα μείγμα ορυκτών αλλά και το κέλυφος των δέντρων με τα οποία συμβιώνουν. Η δύναμη στη γεύση τους βρίσκεται στο έντονο άρωμα, γι’ αυτό το λόγο συνηθίζεται να τοποθετούνται σε πολύ λεπτές φέτες πάνω στο φαγητό μας, με σκοπό να απελευθερώσει όλα τα αρώματά της.