4η Ετησια Γιορτη Μανιταριου! Σπαζουμε Παγκοσμιο Ρεκορ!

 

Ετοιμαστείτε γιατί μανιταρογιορτάζουμε!

Η Kyriakides Mushrooms και η ορεινή κοινότητα Σπηλιών παρουσιάζουν την 4η Γιορτή Μανιταριού! Στο πανέμορφο Τρόοδος, ανάμεσα σε πεύκα και κέδρα, καταμεσής της μοναδικής κυπριακής φύσης, το μικρό χωριό Σπήλια έχει πια καθιερώσει, μια ετήσια γιορτή αφιερωμένη σ’ ένα από τα πιο αγαπημένα αυτοφυή “φαγητά” της Κύπρου, τα μανιτάρια! 

Φέτος, γιορτάζουμε και είμαστε so mush bigger and better than ever before, σε ένα μεγάλο, πολυεπίπεδο χώρο, κοντά στην εκκλησία του χωριού και στο Κοινοτικό Κέντρο, όπου ετοιμαζόμαστε για μεγάλα πράγματα και ακόμα πιο μεγάλα πλήθη! 

Αυτή η διήμερη μανιταρογιορτή θα πραγματοποιηθεί  το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Νοεμβρίου από τις 10:30 μέχρι τις 19:00 το Σάββατο και από τις 11:00 μέχρι τις 18:00 την Κυριακή. Δύο μέρες γεμάτες δραστηριότητες, νοστιμιές και εκπλήξεις από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα! 

Το Σάββατο ξυπνάμε ευχάριστα, απελευθερώνοντας τον σεφ μέσα μας στις 11:00 με την προετοιμασία και τον τεμαχισμό των μανιταριών για την γιγαντιαία μανιταροέκπληξη που θα ακολουθήσει! Ψυχαγωγούμε τους μικρούς μας φίλους με ολοήμερη παιδική γωνιά, με φουσκωτά, face painting, κυνήγι θησαυρού με κρυμμένα στοιχεία διάσπαρτα στο χωριό και ενημερωτικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους. Επίσης, θα υπάρχουν τα γνωστά μανιταροκίτς προς πώληση για να καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι τα δικά σας ολόφρεσκα και βιολογικά μανιτάρια ή και για να τα προσφέρετε σαν δώρο στους αγαπημένους σας!

Στις 12:00 το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, μαζευόμαστε για τις διαλέξεις του Προέδρου Μανιταρόφιλων Ελλάδας, κ. Γιώργου Κωνσταντινίδη, που θα μας μιλήσει για τα οφέλη και τις ιδιότητές των μανιταριών.  Ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου, θα μας μαγέψει και τις 2 μέρες με μανιταροεδέσματα που θα φτιάξει σε street food style, όπως γύρο μανιταριών, μανιταρόσουπα, μανιταρο-bao buns και σε συνεργασία με τη Mitsides Group θα φάμε και λαχταριστά μακαρόνια με μανιτάρια! Τα εδέσματα θα συνοδέψει άφθονο ποτό από τη LOEL και, φυσικά, μουσική, χοροί και τραγούδια θα ακούγονται όλο το εορταστικό διήμερο, καθώς και πολλές άλλες εκπλήξεις από την Kyriakides Mushrooms! 

Και η μανιταροέκπληξη του Σαββάτου…..Ανεβάζουμε τον πήχη, στοχεύοντας στην κατάρριψη του Παγκοσμίου Ρεκόρ για τη μεγαλύτερη τηγανιά σωτέ μανιταριών, για την οποία θα χρησιμοποιηθούν 1000 κιλά μανιτάρια, σε 1 τηγάνι με διάμετρο 4 μέτρα (!), που θα είναι στημένο στο χώρο της γιορτής! Στις 15:00 ζυγίζουμε και ξεκινάμε το σερβίρισμα του πιο νόστιμου μανιταρορεκόρ! 

Στις 16:00 το Σάββατο και στις 15:00 την Κυριακή, πάμε όλοι για περίπατο στη φύση μικροί και μεγάλοι με συνοδεία Δασικού Λειτουργού, να μάθουμε τα πάντα για τη συλλογή άγριων μανιταριών και πως να τα μαζεύουμε σεβόμενοι τη φύση.

Απολαύστε λοιπόν στο έπακρο αυτό το εορταστικό διήμερο, κλείνοντας και διαμονή σε ένα από τα πολλά αγροτουριστικά καταλύματα της γύρω περιοχής, στα Σπήλια, στην Κυπερούντα, στην Κακοπετριά και στη Γαλάτα, απολαμβάνοντας ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο στο μαγευτικό Τρόοδος, συνδυάζοντας το και με άλλες δραστηριότητες της περιοχής με τη μεγάλη μας μανιταρογιορτή!

Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους εκεί!

 

Χωριό Σπήλια, επαρχία Λευκωσίας

Σάββατο 19/11/22 από τις 10.30-19.00

Κυριακή 20/11/22 από τις 11.00-18.00

Είσοδος Ελεύθερη