Η μαυρη τρουφα ειναι η βασιλισσα του χειμωνα

 

Γνωριμία

Χειμερινή μαύρη τρούφα, η βασίλισσα του χειμώνα!

Η μοναδικότητά της αναδεικνύεται στα πιο γνωστά, ξεχωριστά εστιατόρια του πλανήτη. Αυτό που την κάνει όμως πραγματικά ξεχωριστή είναι το μέγεθός της, το οποίο ποικίλει, από το μέγεθος ενός μπιζελιού έως μια μπάλα του τένις. Το άρωμά της έντονο, ντελικάτο και επίμονο, αφού διατηρείται ακόμα και μετά το μαγείρεμα. Η γεύση της έντονη και χαρακτηριστική όπως, άλλωστε, της αρμόζει.

 

Χαρακτηριστικά

Η χειμερινή μαύρη τρούφα ευδοκιμεί κατά τους χειμερινούς μήνες και πιο συγκεκριμένα από τα τέλη Δεκεμβρίου, μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Το σχήμα της εξαρτάται από το έδαφος στο οποίο βρίσκεται. Είναι στρογγυλές όταν το έδαφος είναι χαλαρό και ακανόνιστες όταν συναντώνται σε πετρώδη εδάφη. Συμβιώνει με τις ρίζες αρκετών δέντρων, όπως οι βελανιδιές, οι ιτιές, τα πεύκα και τα πουρνάρια. 

 

Γαστρονομία

Η γεύση της ελαφρώς πικρή και πιπεράτη. Το άρωμά της επίμονο, συνδυάζεται αρμονικά με συνταγές που περιέχουν τυρί και βούτυρο. Αυτό, γιατί αναδεικνύεται καλύτερα ανάμεσα σε λιπαρές πρώτες ύλες. Είναι ιδανική να μεταμορφώνει καθημερινές συνταγές σε γαστρονομικά ταξίδια γεύσεων και απολαύσεων. 

Για του λόγου το αληθές… οι Γάλλοι σεφ την έχουν ονομάσει το «μαύρο διαμάντι» της υψηλής γαστρονομίας.